کفش

کفش کوهنوردی
کفش کوهنوردی باید کاملاً راحت باشد، زیرا انتخاب دقیق و درست در خرید کفش کوهنوردی اولین و مهم‌ترین نکته است. یکی از روش‌های اندازه‌گیری دقیق سایز پا، درآوردن کفی کفش و قرار دادن پا روی آن است. فاصله بلندترین انگشتتان تا جلوی کفش باید حدود یک سانتی‌متر خالی باشد.
بهتر است خرید کفش کوهنوردی را در پایان روز انجام دهید. پاهای شما در طول فعالیت‌های روزانه کمی متورم می‌شوند و در این زمان در بزرگ‌ترین حالت خود هستند. این به شما کمک می‌کند تا از خرید کفش‌های خیلی کوچک جلوگیری کنید.
توجه داشته باشید که هنگام خرید کفش، حتماً جوراب مناسب با خود همراه داشته باشید. در مسیر کوهنوردی نیز از جوراب‌های مصنوعی استفاده کنید تا احتمال تاول زدن انگشتان پا کاهش یابد. جوراب‌های نخی به دلیل اینکه آهسته‌تر خشک می‌شوند، بیشتر شما را در معرض این اتفاق قرار می‌دهند.
انتخاب درست کفش کوهنوردی می‌تواند صعودی لذت‌بخش را برای شما به همراه داشته باشد. اما اگر سایز کفش را به‌درستی انتخاب نکنید، با وارد کردن فشار به انگشتان و ناخن‌های پا، باعث ایجاد خون‌مردگی و دردهای موضعی خواهید شد. این آسیب‌های کوچک سبب می‌شود تا راه رفتن نیز دشوار شود و نیازمند اقدامات درمانی در طول مسیر باشید.

کفش‌های کوهنوردی به 5 دسته تقسیم می‌شوند:
• کفش های آلتیتود (High Altitude): شامل کفش‌های اکسپیدیشن دوپوش و سه‌پوش که برای کوهنوردی در ارتفاعات بلند مناسب هستند.
• کفش کوهنوردی تکنیکال (Technical): کفش‌های تک‌پوش که برای کوهنوردی سنگین و فنی طراحی شده‌اند.
• کفش کوهنوردی مونتین ایلایت: کفش‌های فنی که ترکیبی از سرعت و عملکرد را برای کوهنوردی حرفه‌ای ارائه می‌دهند.
• بک پکینگ (Backpacking): کفش‌های کوهنوردی برای برنامه‌های سبک در ارتفاعات بالای ۳ هزار متر و مناسب برای سه فصل.
• کفش ترکینگ (Trekking): کفش‌های کوهپیمایی ساده، سبک و مناسب برای ارتفاعات پایین و سه فصل.
• لایت ترک (Light Trekking): برای طبیعت‌گردی و کوهپایه‌های سبک.
• اپروچ (Approach): کفش‌های مناسب برای سنگ‌نوردی و حرکت در زمین‌های ناهموار.
• تریل رانینگ (Trail Running): کفش‌های دویدن در کوهستان برای صعودهای سرعتی و اسکای رانینگ.

جنس رویه کفش کوهنوردی
چرم: چرم به دلیل مقاومت بالایی که در برابر ساییدگی و آب دارد، گزینه‌ای مناسب برای کفش‌های کوهنوردی محسوب می‌شود. این ماده طبیعی برای مسافت‌های طولانی همراه با بار (کوله‌پشتی) و زمین‌های ناهموار بسیار ایده‌آل است. ویژگی‌هایی چون مقاومت در برابر پارگی، سوراخ نشدن، مقاومت در برابر مواد شیمیایی، و عایق حرارت بودن، باعث شده تا بسیاری از سازندگان و بهترین برندهای کفش کوهنوردی از چرم استفاده کنند.
چرم نبوک: چرم نبوک از نظر ظاهری شبیه به جیر است، اما دوام بیشتری دارد. این ماده به دلیل راحتی بالا و نیاز به مراقبت بیشتر در برابر آلودگی، برای کفش‌های کوهپیمایی بسیار مناسب است. چرم نبوک نیز به دلیل خاصیت‌های فیزیکی‌اش، در میان کوهنوردان محبوبیت دارد.
مواد مصنوعی: پلی‌استر، نایلون و چرم صنعتی به عنوان جایگزین‌های چرم طبیعی استفاده می‌شوند. استفاده از این مواد مصنوعی به طور طبیعی در قیمت کفش کوهنوردی تأثیر می‌گذارد. این مواد در مقایسه با چرم طبیعی از نظر تأثیر گرما، تست رطوبت‌پذیری، شکل‌پذیری و وزن متفاوت هستند. اگرچه این مواد به دلیل هزینه کمتر و برخی ویژگی‌های خاص خود، مورد توجه قرار گرفته‌اند، اما همچنان از نظر برخی ویژگی‌ها به چرم طبیعی نمی‌رسند.

رویه ضد آب (Gore-Tex)
کفش‌های کوهنوردی که با عنوان “ضد آب” یا “کفش ضد آب کوهنوردی” شناخته می‌شوند، از پارچه‌های ضد آب و قابل تنفس مانند کورتکس ساخته شده‌اند. پارچه کورتکس Gore-Tex مقاوم در برابر باران، سرما و برف است و از چندین لایه تشکیل شده که مانع از ورود آب به داخل کفش می‌شود. یکی از ویژگی‌های مهم این پارچه ضد عرق بودن آن است که از دم کردن پا جلوگیری می‌کند، بنابراین برای استفاده در کفش‌های کوهنوردی زمستانه بسیار مناسب است.

کدام رویه بهتر است؟
هنگامی که به دنبال کفش‌های کوهنوردی می‌گردید، به سرعت متوجه خواهید شد که سه نوع اصلی از مواد رویه وجود دارد: چرم بدون آستر، چرم آستردار و چرم مصنوعی. هر یک از این متریال ها مزایا و معایب خود را دارند. انتخاب بهترین نوع رویه به نیازها و ترجیحات شخصی شما بستگی دارد. چرم بدون آستر دوام بالا و تنفس‌پذیری خوبی دارد، چرم آستردار راحتی بیشتری فراهم می‌کند و چرم مصنوعی سبک و نگهداری آن آسان‌تر است.

نکات مهم در خرید کفش کوهنوردی
علاوه بر نکاتی که در ابتدای توضیحات اشاره شد، موارد دیگری نیز در انتخاب کفش کوهنوردی اهمیت دارند. یکی از این موارد، توجه به ساق کفش است. ساق‌دار بودن کفش‌های کوهنوردی به محافظت از مچ پا و جلوگیری از پیچ‌خوردگی کمک می‌کند و راحتی بیشتری هنگام راه رفتن فراهم می‌آورد. هنگام بالا رفتن، بند کفش‌ها را کمی شل‌تر ببندید و در موقع پایین آمدن از کوه بندها را محکم‌تر ببندید تا از پیچ‌خوردگی مچ پا جلوگیری کنید.
انتخاب جنس کفش نیز از نکات مهم است که بر طول عمر و مقاومت کفش تأثیر زیادی دارد. حتما به ای موضوع که کفش را در چه ارتفاعاتی و در چه فصل هایی قرار است استفاده کنید، توجه کافی داشته باشید تا با خیال راحت تر بهترین کفش کوهنوردی را غیر حضوری و آنلاین سفارش دهید.
یک کفش کوهنوردی خوب باید تعادلی بین وزن و کیفیت داشته باشد. کفشی با کارایی عالی باید علاوه بر استحکام و تنفس‌پذیری بالا، از پاهای شما محافظت کند و راحتی را برای شما فراهم کند.
مورد آخر، قابلیت نصب کرامپون بر روی کفش است. کفش‌هایی که این قابلیت را دارند، برای صعود و پیمایش در مسیرهای یخی و برفی مناسب هستند.

کفش کوه زنانه (کفش مخصوص کوهنوردی زنانه)
بسیاری از کفش‌های کوهنوردی در نسخه‌های مردانه، یونیسکس و مدل‌های مخصوص زنان تولید می‌شوند. بزرگ‌ترین تفاوت بین کفش‌های کوهنوردی مردانه و زنانه در حجم و عرض آن‌هاست. کفش‌های مخصوص زنان معمولاً دارای حجم کمتر، قسمت پنجه کوچک‌تر و پاشنه باریک‌تری هستند. اگر این اولین خرید شماست یا اگر قصد دارید در انواع مختلف کوهنوردی فعالیت کنید، به دنبال کفشی باشید که راحتی بالایی داشته باشد؛ به‌گونه‌ای که بتوانید پاهای خود را برای چندین ساعت در طول برنامه‌های کوهنوردی داخل آن نگه دارید.

به هنگام خرید دارو به قیمت آن فکر می‌کنید یا مهم تسکین درد و التیام دردهای خودتان است، پس به هنگام خرید قلب دوم (کفش) به قیمت آن زیاد توجه نداشته باشید تمرکزتان را بیشتر بر روی کمک‌های کفش هنگام ماجراجویی و صعود، کفش ثابت قدم تا آخر مسیر و کفش راحت بگذارید که از سفر لذت چند برابری ببرید.

انواع کفش های کوهنوردی و کوهپیمایی در فصل شکار؛ برندهای ارائه شده در وبسایت ما عبارتند از:  کلمبیا(چین)، هاناگال (چین)، ربوار (چین)، هامتو (چین)، سیمپا (ایران)، قارتال (ایران، تبریز) ، آسولو (ایتالیا)، کوهسار (ایران).

نام برندهای خارجی به لاتین : Columbia, Hanagal, Rebuar, Humtto, Asolo